Fietser trapt spiegels van auto’s

zondag 26 maart 2017

Kapelle - Zaterdagavond om ongeveer 23.50 uur meldde een getuige dat hij zojuist had gezien en gehoord dat een groepje fietsers in de Moolhoekstraat in Kapelle tegen spiegels van geparkeerde auto’s had getrapt. Hierdoor zou schade zijn ontstaan aan auto’s. Het groepje fietsers zou nog in de buurt zijn.

Agenten zijn meteen richting Kapelle gereden en op de Kuiterswegeling in Kloetinge troffen zij een groepje van negen fietsers. De politiemedewerkers hebben het groepje laten stoppen en een voor een aan de jeugdigen gevraagd wat er gebeurd was en wie de vernielingen had gepleegd. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw en bleek dat een 16-jarige jongen uit Kapelle tegen de auto’s had geschopt. De jongen is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zal hij zondag verder gehoord worden over de vernieling. Bij controle van de geparkeerde auto’s bleek een auto daadwerkelijk schade te hebben opgelopen. Andere spiegels konden weer terug worden geklapt.

De agenten hebben alle jongeren laten blazen, omdat zij het vermoeden hadden dat de jongeren (allemaal 15 of 16 jaar oud) onder invloed van alcohol waren. Slechts twee jongeren uit het groepje van negen fietsers hadden niets gedronken. Alle anderen waren in meer of mindere mate onder invloed van alcohol. Degene die het meeste had gedronken bleek de aangehouden verdachte te zijn. Alle betrokkenen die onder invloed waren is aangezegd dat zij naar HALT worden doorverwezen. De eigenaar van de beschadigde auto wordt door de politie benaderd om aangifte te doen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Goes | 112 alarmeringen Goes | Goedkoop Tanken in Goes | Supermarkten in Goes | Weerbericht Goes