'Witte voetjes' actie in Goes

dinsdag 25 oktober 2016

Goes - Inwoners wijzen op eventuele inbraakgevoelige punten van hun woning. Dat is het doel van de zogenaamde ‘witte voetjesactie’ die de politie samen met buurtpreventisten maandagavond heeft gehouden in de wijk Goese polder.

Maandagavond zijn er zo’n 28 ‘voetjes’ weggelegd. Het is de wijkagent opgevallen dat veel bewoners hun ramen afsluiten met gordijnen of rolluiken. Daardoor hebben ze totaal geen zicht meer op wat er buiten gebeurt. Hoewel aan de voorzijde van de woningen alles goed tot zeer goed in orde is op het gebied van verlichting en goed hang- en sluitwerk, blijkt dat aan de achterzijde veel poorten en schuurtjes niet afgeslopen zijn. Dieven kunnen zonder dat de bewoners het merken heel eenvoudig fietsen, scooters of andere goederen wegnemen. De bewoners zien immers niets door de gesloten gordijnen.

Naast de witte voetjesactie in de wijk Goes Polder organiseert de wijkagent samen met de buurtpreventisten een informatieavond over inbraakpreventie en veiligheid. Deze vindt plaats op dinsdag 2 november a.s. in het wijkcentrum De Spinne aan de Joseph Lunslaan in Goes. Aanvang 19.30 uur.

Naast het treffen van maatregelen kunt u ook zelf alert zijn op inbrekers. Is er sprake van een verdachte situatie? Bel dan direct 112! De kans dat de politie de inbrekers op heterdaad kan betrappen is dan het grootst.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Goes | 112 alarmeringen Goes | Goedkoop Tanken in Goes | Supermarkten in Goes | Weerbericht Goes