Dertig “voetjes” weggelegd tijdens actie

zaterdag 29 oktober 2016

Lewedorp - De politie, Buitengewoon Opsporingsambtenaar van de gemeente Borsele en leden van de dorpsraad hebben vrijdag 28 oktober tijdens een voetjesactie 30 voetje achtergelaten.

De actie vond plaats tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Er werden voetjes weggelegd voor niet afgesloten personenauto’s die geparkeerd stonden op de oprit bij mensen, niet afgesloten poorten, niet afgesloten schuren met onder andere hierin niet afgesloten fietsen. Daarnaast is er met verschillende dorpsbewoners gesproken over veiligheid in het dorp.

Bij de voetjesacties wordt gekeken naar inbraakgevoelige situaties. Zien politie en andere partners zo’n situatie en zijn de bewoners thuis, dan wordt aan de voordeur een toelichting gegeven en ontvangt de bewoner een preventieadvies. Bij woningen waar bijvoorbeeld een raam open staat of een deur niet goed is afgesloten terwijl er niemand thuis is, wordt de informatie in de brievenbus gestopt. Daarbij wordt de bewoner met behulp van een ‘voetje’ geattendeerd op het aantreffen van de inbraakgevoelige situatie. Het voetje is een papieren schoenafdruk met daarop de tekst: ‘Dit had de afdruk van een inbreker kunnen zijn’.

 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Goes | 112 alarmeringen Goes | Goedkoop Tanken in Goes | Supermarkten in Goes | Weerbericht Goes