Politie zoekt dader (V) babbeltrucs

vrijdag 15 juli 2016

Goes - 's-Heer Arendskerke - Zierikzee - In juli hebben reeds drie oudere mensen melding gemaakt van een babbeltruc.

Op zaterdagavond 2 juli ontdekte een echtpaar aan de Oude Rijksweg dat vermoedelijk diezelfde middag geprobeerd was de voordeur open te breken. 's Middags werd bij de voordeur aangebeld. De bewoonster liep om de woning heen naar de voorzijde en ontmoette daar een vrouw, die naar de weg vroeg. Na een praatje verdween ze. 's Avonds werd een poging tot inbraak ontdekt. Er werd niets gestolen.

Dinsdagmiddag 12 juli werd een hoogbejaarde vrouw in haar woning aan de Hoge Molenstraat van sieraden en geld besloten. Een vrouw kwam met een smoes binnen en leidde het slachtoffer naar de badkamer en hield haar daar aan de praat. Daarbij bleef de voordeur openstaan. De volgende dag ontdekte de bewoonster dat enkele sieraden en geld waren gestolen. Ze deed aangifte bij de politie.

Dinsdag 12 juli werd een derde hoogbejaarde vrouw slachtoffer van een babbeltruc. 's Middags belde een vrouw aan bij de woning aan de Troelstralaan. Ze vertelde dat ze een thuiszorgmedewerkster was. De vrouw werd binnengelaten. Het is nog niet bekend wanneer zij weer is vertrokken. Later bleek dat de woning was doorzocht en dat enkele sieraden en geld waren gestolen. De zoon van het slachtoffer belde rond 18.15 uur de politie. Van de diefstal is een aangifte opgenomen.

Mogelijk dat er een verband bestaat tussen deze babbeltrucs. Opvallend is in ieder geval dat gesproken wordt over een vrouw met een nagenoeg zelfde signalement, namelijk

De politie stelt een onderzoek in naar deze babbeltrucs en zoekt mensen, die meer over deze incidenten weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 -1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag. De politie ontwikkelde vier korte preventiefilms om ouderen alerter te maken op de risico’s die kunnen leiden tot diefstal via babbeltrucs. Daarnaast bevatten de films tips waarmee ouderen hun eigen veiligheid kunnen vergroten. Bekijk voor aanvullende tips de folder het Vijfluik. Meer informatie en tips om een babbeltruc te voorkomen, staan op Politie.nl.

Laat het ons weten via het formulier.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Goes | 112 alarmeringen Goes | Goedkoop Tanken in Goes | Supermarkten in Goes | Weerbericht Goes